Nettisivuja ammattitaidolla | info@webpress.fi | +358 40 533 7998

Nettisivut ovat yrityksen kuva pienoiskoossa

Nettisivun hankkiminen nykyään on helppoa. On olemassa lukuisia palveluita, joiden kautta sivut voi kasata itse muutamassa tunnissa, jos osaamista on. Hinnatkaan ei ole päätä huimaavia, toki palveluiden välillä on valtavasti teknisiä ja taloudellisia eroja. Mutta moni yritys pärjää tällaisilla ns. perus kotisivuilla, jossa on informaatiota yrityksestä, sen palveluista ja yhteystiedot. Muuta ei alkuun tarvita. Kun yritys laajenee, tarvitaan muutoksia myös sivustoon. Tarvitaan ajankohtaista osio ja mahdollisesti myös blogi. Monissa kotisivukoneissa ei ole tätä mahdollisuutta. Eikä kestä kauaa kun, sivut alkavat näyttää vanhanaikaisilta ja epäluotettavilta. Monesti huomaa, että tekniikka alkaa pettämään, varsinkin mobiili näkymässä. Monet yritykset ja yhdistykset jättävät asian sikseen. Asiaan ei haluta kiinnittää huomiota ja monet eivät yksinkertaisesti välitä ollenkaan miltä sivut näyttävät, asiakkaita kun vielä riittää, niin mitä sitä huolestumaan.

 

Pidä huolta nettisivuista

Nettisivumaailmassa kolme vuotta on pitkä aika. Jos tänään rakentaa modernit nettisivut, niin kolmen vuoden kuluttua ne saattavat jo näyttää hieman vanhentuneilta. Kun yritykselle tulee tarve uudistaa nettisivut, kannattaa lähteä siitä, että sivusto rakennetaan alustalle, johon jatkossa on helppo tehdä muutoksia, joka taipuu monenlaiseen toimintaan. Tähän wordpress soveltuu loistavasti. Se on myös hyvä valinta sisällönhallintajärjestelmäksi, koska kuka tahansa, joka hallitsee wordpressin, pystyy jatkamaan kehitystyötä ja ylläpitämään sivustoja. Viime vuosina olemme monesti aloittaneet projektin siitä, että asiakkaalla ei ole tietoa mille alustalle sivut on rakennettu tai kenen palvelimelle ne sijaitsevat. Kun sähköpostilaatikkoon ilmestyy viesti, että palvelin ei enää tue nykyistä (vanhaa) alustaa ja sivut lakkaavat toimimasta parin viikon päästä, ellei päivityksiä tehdä. Tässä vaiheessa vanhaan koodariin (työkaverin pojan kaveri) ei yleensä enää saada yhteyttä, eikä kenelläkään ole selvää kuvaa siitä miten sivut on tehty ja mitä oikein pitäisi tehdä.

 

Hyvin tehdyt sivut säästävät yrittäjältä rahaa

Sivuista kannattaa pitää huolta. Jos siihen itsellä ei ole mielenkiintoa tai aikaa tai osaamista, niin kannattaa ottaa yhteistyökumppaniksi taho, joka katsoo sivujen perään, niin ei pääse tapahtumaan ikäviä yllätyksiä. Sivuja kannattaa uusia säännöllisin väliajoin. Hyvin ja oikein tehdyt sivut kestävät kauan, säästävät yrittäjän hermoja ja ennen kaikkea rahaa. Siksi niihin kannattaa satsata.

Share This